Робота однією рукою

Работа одной рукой

Як і вправи на наздоганяючий гребок, мета цієї вправи – сконцентруватися на роботі однієї руки, щоб можна було відпрацювати високе положення ліктя і почуття води, не думаючи про те, як це позначиться на часі повного циклу гребка. Можна виконувати цю вправу, тримаючи другу руку, яка не виконує гребків, витягнутої вздовж тіла (як показано) або перед собою.
Вправа на гребки однією рукою Пропливіть 25 м, працюючи однією рукою, потім поміняйте руку на наступні 25 м. Як і у вправі на гребок, що наздоганяє, ви повинні бути готові до того, що будете відчувати втрату інерції.

Вправу необхідно виконувати повільно, з хорошою концентрацією, уважно прислухаючись до своїх відчуттів (почуття води). Не забувайте про те, що другий важіль (передпліччя та кисть, що утворюють весло) при тиску на воду працює як єдине ціле протягом усієї підводної частини гребка – від захоплення води до його завершальної фази.

При проведенні тренування з плавання включіть вправу на роботу однією рукою в розминку або окремим елементом – 6 х 50 м з низькою інтенсивністю рухів і підвищеною увагою до техніки, після кожних 50 м відпочинок 10-20 секунд. Перші 25 м гребіть правою рукою, наступні 25 м – лівою.

Зауважте, що при виконанні вправи на роботу однією рукою друга рука утримується витягнутою вздовж тіла ?