Командний спорт

Командний вид спорту вчить дитину багато чому, у тому числі – щоб досягати успіхів, людина повинна вміти взаємодіяти з іншими. Тим не менш, більшість командних ігор вимагають від дитини певної фізичної підготовки та належної координації. Не рекомендується вибирати командні ігри в якості першого виду спорту для надмірно соромливих дітей. Якщо відправити фізично слабкого або сором’язливого малюка у секцію такого типу, це може викликати у нього зайвий страх і небажання продовжувати займатися яким-небудь видом спорту. Командні ігри більше підійдуть рухомим, комунікабельним, дітям з холеричним або сангвінічним типом темпераменту.

Командні види спорту, які підходять для дітей: футбол, хокей, баскетбол, волейбол, водне поло, синхронне плавання, гандбол, регбі. Для дівчаток найбільш підходящими з цієї групи вважаються водне поло, волейбол і баскетбол. У командні види спорту дівчаток зазвичай віддають в віці 11-13 років, хлопчиків – в 6-7 років.

Високим, але малорухливим дітям, може сподобатися баскетбол або волейбол, повним – хокей або регбі, де цінується вага гравця. Витривалим діткам, готовим повторювати монотонні вправи, можуть сподобатися плавання, водне поло, гандбол, баскетбол або волейбол. Якщо хлопчик чи дівчинка з ранніх років проявляє інтерес до ігор з м’ячем, то секцію йому також слід підібрати відповідну. До речі, більшість командних ігор сприяють розвитку опорно-серцево-судинної, дихальної систем, а також розвивають окомір і координацію. Але вони категорично протипоказані при наявності астми або серйозних хвороб опорно-рухового апарату.