Гімнастика та спортивні бальні танці

Існує спортивна гімнастика, художня гімнастика, спортивна акробатика і спортивна аеробіка.

Користь гімнастики для дитячого організму незаперечна. Вона підвищує витривалість і зміцнює всі групи м’язів, а також покращує імунітет дитини. Займатися гімнастикою можуть навіть дошкільнята. Малюкам корисно починати з ритмічної, потім переходити до прикладної (спортивно-прикладна гімнастика є складовою частиною загальної і спеціальної фізичної підготовки спортсменів у різних видах спорту. Успішне рішення завдань, зв’язаних з підвищенням рухової підготовленості, здійснюється шляхом застосування різноманітних вправ для розвитку сили, гнучкості, витривалості, прудкості, спритності), після – можна переходити до художньої та акробатичної. Заняття останньою найбільш травмонебезпечні. Оскільки гімнастика дає сильне навантаження на хребет, вона не підходить дітям, які відстають у рості, а також при бронхіальній астмі, короткозорості або пороках серця. Починати професійно займатися радять після 9 років. Прикладний та ритмічний різновид підходить і 4-річним.

Заняття танцями сприяє виробленню правильної постави, розвиває почуття ритму та музикальність. Поширена думка, що спортивні бальні танці – це більше для дівчаток. Якраз для них цей спорт менш корисний, ніж для хлопчиків. У першу чергу через особливості жіночого взуття для танців, яке погано впливає на стопи, крім того – це завжди велике фізичне навантаження, яке здатна витримати не кожна дитина. Тому якщо і віддавати 6-річок на бальні танці, то краще без спортивного ухилу.

Бальні танці, як і гімнастика, швидше за все, сподобаються дітям артистичним і гнучким. Протипоказання до занять у секціях: сколіоз, проблеми з серцем або судинами, короткозорість.