Як правильно відвідувати басейн

Ще перед відвідуванням басейну переконайтеся, що спосіб знезараження води у цьому басейні вам підходить. У більшості штучних водойм воду хлорують. Чи переносите ви таку воду? Чи немає у вас алергії чи нюхової непереносимості даного хімреагенту? Сьогодні хлоруванню є чимало альтернативних способів дезінфекції – озонування, ультразвукова та ультрафіолетова обробка води, фторування тощо. Якщо з хлором ви не «дружите», зупиніть свій вибір на альтернативному басейні, щоб уникнути проблем зі здоров’ям та настроєм.

З собою у вас обов’язково має бути гумова шапочка та окуляри для пірнання. Тим самим ви захистите очі та волосся від впливу води, в якій, так чи інакше, присутні хімічні реагенти. Бажано мати гумові капці, які дуже доречні при вашому пересуванні від роздягальні безпосередньо до басейну, де може статися зараження грибком стопи та нігтів.

Перед тим як пірнути в басейн, обов’язково прийміть душ.

Змийте всю косметику перед заходом у басейн. Якщо вода хлорована, може виникнути алергічна реакція, та й попадання косметичних засобів в очі, на слизову оболонку носа та рота надзвичайно шкідливо. І потім, це просто некоректно – лізти в загальну ванну, якою по суті є басейн, з шаром косметики на обличчі, яка так некрасиво «попливе» у воді.

А ось спеціальні захисні креми та лосьйони в басейні цілком доречні. При нанесенні на шкіру вони створюють тонку плівочку, яка захистить шкіру від негативного впливу води, особливо хлорної. Використання інших кремів, лосьйонів, мусів та інших засобів перед заходом у басейн заборонено.

Якщо ви жінка, відмовтеся від відвідування басейну під час місячних. Тампони та прокладки вас не врятують, і підчепити інфекцію в цей період дуже легко, т.к. менструація послаблює імунітет і, отже, втрачається здатність організму протистояти заразі.

Не можна приносити з собою в басейн алкоголь, напої у скляній тарі. Заборонено плавати з харчовими продуктами в руках (і в зубах). Особливо це стосується дітей – дорослі зобов’язані стежити за ними та контролювати їхню поведінку.

Якщо ви займаєтеся в басейні спортивного типу, забороняється без тренера стрибати з тумби або з бортиків, висіти та сидіти на розділових доріжках, кидати плавальні дошки та кола на бортики та обхідні доріжки, плавати поперек плавальних доріжок і, звичайно, не можна перебувати у чаші басейну під час змагань.

Заборонено відвідування басейну у стані алкогольного або наркотичного стану, у період загострення захворювань, особливо інфекційних, за наявності хвороб шкіри.

Після плавання в басейні прийміть душ, потім, обсохнувши, скористайтеся косметичними засобами, призначеними для застосування після басейну.

Протягом усього часу перебування в басейні слід беззаперечно слухатися представників обслуговуючого персоналу та виконувати їх рекомендації та вимоги щодо вашої поведінки.