Жіночі види спорту

Двадцяте століття стало переломним – ми одягли штани і відрізали коси, пішли в науку, полетіли в космос, почали робити кар’єру і захопилися процесом завоювання простору настільки, що подекуди перейшли межу або підійшли до неї впритул, наприклад, у спорті. Ми не акцентуватимемо вашу увагу на тих його видах, в яких жінка виглядає не зовсім органічно. Для того, щоб досягти успіху професійні спортсменки вклали у свої досягнення багато праці, і це заслуговує на повагу та захоплення.

Пряме призначення жінки – зовсім не рекорди, і це необхідно враховувати. Жінка в мотоспорті, наприклад, завжди викликає інтерес, проте, захоплення оточуючих зовсім не варте відмови від материнства. Результати жінок у важкій атлетиці вражають, але ми ж не профі, до того ж, нам зовсім ні до чого неприємності з хребтом, суглобами та серцево-судинною системою. Навпаки, жіночий спорт цікавий тим, що за допомогою занять ми продовжуємо свою молодість і відсуваємо проблеми зі здоров’ям.

Згідно з висновками вчених, найбільш благотворно на організм жінки впливають водні види спорту, проте, не всі. Наприклад, такий видовищний, здавалося б, чисто жіночий спорт, як синхронне плавання, зайняв далеко не першу позицію в рейтингу. Це з навантаженнями на системи кровообігу і дихання. Звичайне плавання, без націлювання на рекорд принесе набагато більше користі, ніж виснажливі тренування в «танцях на воді». Веслування, хоч і привабливе своєю екзотикою і входить до програми жіночих змагань, знаходиться в самому кінці списку «жіночі види спорту». Після року занять, м’язи, звичайно, підтягнуться, ось тільки чи виграє від цього постать, – питання!

Існують жіночі види спорту, які створювалися спеціально для того, щоб дати можливість дівчатам реалізувати себе і свою енергію. Це, безперечно, гімнастика. Далі йде катання на ковзанах. Зауважте – «катання», а не ковзанярський спорт. Зараз практично в будь-якому великому місті є ковзанка, ось і катайтеся на своє задоволення, освоюйте «спіралі», «дуги» та «обертання». Окрім гарної форми, ви отримаєте потужний заряд чудового настрою. Кататися на ковзанах можна розпочати у будь-якому віці, приклад тому – грандіозний телепроект «Льодовиковий період». За аматорським фігурним катанням йде легка атлетика. Жіночий журнал JustLady вже розповідав вам про спортивну та норвезьку ходьбу. Урізноманітніть ваші заняття бігом і стрибками, наприклад, зі скакалкою, і необхідне навантаження, яке не дозволить вам передчасно перетворитися на руїни, буде забезпечене.

Цікаво, що серед безлічі командних ігор експерти відзначили тільки волейбол, як жіночий спорт. Гра в команді для жінок – це можливість спілкування, тут виявляються особисті якості. Лідерство у всьому, – у кар’єрі чи у спорті, – це для сильних духом представниць «слабкої» статі. Хочете розвивати характер, приходьте у волейбол, тут вам не дадуть скромно «постояти біля стіночки», адже від вашої участі залежатиме результат гри. Волейбол – це позбавлення від комплексів, хороше фізичне навантаження, координація рухів і профілактика очних захворювань. Дещо далі в рейтингу «жіночі види спорту» знаходяться баскетбол та інші командні ігри.

Лижі, теніс, спортивні танці, аеробіка – все це жіночі види спорту. Вибирати, як бачите, є з чого було б бажання. Всі ці види спорту дозволяють регулювати навантаження, що гармонійно впливають на всі групи м’язів, тим самим дозволяють добре виглядати і бути завжди у формі. До того ж, жіночі види спорту, які передбачають заняття на свіжому повітрі, благотворно впливають на стан шкіри. Декілька слів про «нежіночі» види спорту сказати все-таки варто. Медики не рекомендують жінкам займатися важкою атлетикою, футболом та бодібілдингом. Менш жорстко висловлюються думки проти жіночого марафону та бойових єдиноборств. Звичайно, застереження лікарів мало кого зупиняють у бажанні зайнятися тим чи іншим видом спорту, але прислухатися до їхніх рекомендацій було б не зайвим.

Якщо ви розумієте, що настав час зайнятися своїм фізичним удосконаленням, а зробити перший крок ніяк не наважуєтеся або просто відкладаєте його «на потім», підіть у магазин, купіть собі шикарний костюм для спортивних тренувань. Нехай він буде яскравим, модним, обов’язково гарною якістю. До нього підберіть стильні аксесуари – шкарпетки, гетри, шпильки, кепки чи козирки. І обов’язково купіть гарне взуття.